en-USel-GRru-RU
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
 
Τελευταία Νέα
4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LASER


Έγινε στις 4 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο AJAX στη Λεμεσό εκπαιδευτική ημερίδα LASER που διοργανώθηκε από κοινού από την
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ-ΚΕΠΕΑΧ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕ LASER- ESLAS.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο διάσημος Ισπανός Πλαστικός Χειρούργος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας LASER- ELA, Δρ Mario Trelles,
ο Ελλαδιτης Πλαστικός Χειρουργός Δρ Βάκης Κοντοες Πρόεδρος του ESLAS, και ο επίσης Ελλαδιτης Πλαστικός Χειρούργος Δρ Σπύρος Βλάχος.

Στο σεμινάριο αυτό ο Δρ Σοφοκλής Νικολαΐδης παρουσίασε εργασία του με θέμα την χρήση του Nd-Yag laser στην λιπόλυση και ο συνδυασμός του με λιποαναρρόφηση LASER ASSISTED LIPOSUCTION.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αποτελείτο από επίδειξη και πρακτική εφαρμογή σε ασθενείς, τα οποία έγιναν στο κέντρο Μορφή το οποίο αποτελεί το πιο άρτια εξοπλισμένο κέντρο LASER παγκύπρια. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκομένους πλαστικούς χειρούργους να παρακολουθήσουν εφαρμογές όπως ανάπλαση δέρματος με τη χρήση Er-Yag fractional laser, αφαίρεση τατουάζ με Nd-Yag KTP Q-switched laser, θεραπεία αποτρίχωσης, θεραπεία ευρυαγγειων κ.α.

ΠΑΡΙΣΙ 26-29 ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ IMCAS (INTERNATIONAL MASTER COURSE IN AGING SKIN)


Έγινε στο Παρίσι μεταξύ 26 και 29 Ιανουάριου το 14ο ετήσιο διεθνές Συνέδριο IMCAS. Το συνέδριο διεξήχθη στο Palais de Congress και σ΄αυτό έλαβαν μέρος πάνω από 4000 σύνεδροι με πάνω από 300 ομιλητές.

Το συνέδριο καταπιάστηκε με θέματα πλαστικής Χειρουργικής, Αισθητικής ιατρικής και αντιγηρανσης, μοντέρνες τάσεις του τομέα αυτού άλλα
και με θέματα όπως ηθικής, δεοντολογίας ιατρικής διαφήμισης, διοίκησης κέντρων SPA αλλά και με πολλά αλλά θέματα.


Η μεγάλη έκθεση ιατρικών μηχανημάτων η οποία λειτουργούσε παράλληλα με το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία για ενημέρωση πάνω στην τελευταία τεχνολογία στον τομέα της πλαστικής Χειρουργικής.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκε τόσο ο Δρ Σοφοκλής Νικολαΐδης ο οποίος παρακολούθησε τις παρουσιάσεις και ομιλίες διακεκριμένων Πλαστικών Χειρουργών, όσο και ο μάνατζερ του κέντρου ΜΟΡΦΗ Κυριακός Κορνηλίου ο οποίος πέραν από τις επισκέψεις στα περίπτερα της έκθεσης ιατρικών μηχανημάτων, παρακολούθησε και ένα άκρως ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διοίκηση των σύγχρονων κέντρων SPA.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
Ο ΔΡ Σ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ISAPS


Τον Ιανουάριο του 2012 ο ιατρός Δρ. Σοφοκλής Νικολαΐδης έγινε δεκτός ως μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής – ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Μέλη της ISAPS γίνονται ειδικευμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί, μετά από πολύχρονη εκπαίδευση στο αντικείμενο τους και μετά από πολύχρονη άσκηση της ειδικότητας τους. Σκοπός της ISAPS είναι η συνεχής εκπαίδευση των μελών της στις τελευταίες χειρουργικές τεχνικές καθώς και
η σωστή και ακριβής ενημέρωση των ΜΜΕ και του κοινού για θέματα Πλαστικής Χειρουργικής για την προστασία της δημόσιας υγείας μέσα
από την προώθηση της ασφάλειας των χειρουργικών πράξεων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Ο Δρ Νικολαίδης έγινε τον Νοέμβριο του 2011 αποδεκτός ως μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής με Laser.

Πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία με βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των μελών της πάνω στην καινούργια τεχνολογία Laser, στις καινούργιες εφαρμογές, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών καθώς και τον καθαρισμό και τη διασφάλιση των κατευθυντηρίων γραμμών για την ασφαλή και σωστή χρήση Laser.

 Ο Δρ Νικολαίδης διαθέτει τεράστια εμπειρία στις εφαρμογές Laser αφού για πολλά χρόνια στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΡΦΗ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες και μοντέρνες θεραπείες Laser.

Συνοπτικά αναφέρονται ως θεραπείες για ανάπλαση δέρματος προσώπου με Erbium Laser και Fractional Laser, η μη επεμβατική ανανέωση προσώπου με Nd- Yag Laser, η θεραπεία των ευρυαγγειών, αποτρίχωση, αφαίρεση πανάδων με Nd-Yaq Q-switcher KTP Laser, η αφαίρεση tattoo, η διόρθωση δυσχρωματιών του προσώπου, η αφαίρεση σπίλων και άλλων καλοήθων ογκιδίων δέρματος κ.α 
14-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ


Διοργανώθηκε στην Λεμεσό στις 14-15 Οκτωβρίου Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής με θέμα τα σύγχρονα επιτεύγματα της Πλαστικής Χειρουργικής – Νέες τεχνικές και με παράλληλο σεμινάριο για την μεταμόσχευση λίπους.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την KETEAX σε συνεργασία με την IPRAS και την ESPRAS.

Η μεταμόσχευση λίπους παρόλο ότι αποτελεί μια παλιά τεχνική φαίνεται ότι στην συνδυαστικοί μέθοδο με βλαστοκύτταρα ανοίγει καινούργιους ορίζοντες στην Πλαστική Χειρουργική.

Μια πολλά υποσχόμενη εφαρμογή της μεταμόσχευσης λίπους είναι και η αυξητική στήθους, η οποία όμως προς το παρόν βρίσκεται στα αρχικά στάδια φαίνεται όμως ότι θα αποτελέσει ίσως την εναλλακτική λύση σε σχέση με τα σιλικονουχα εμφυτεύματα.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
1ο ΚΙΝΕΖΙΚΟ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ


Ο Δρ Σ. Νικολαίδης στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για συνεχή επιμόρφωση και ανάκτηση γνώσεων επισκέφτηκε το
1ο Κινέζικο - Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και επιδείχθηκαν αρκετές νέες και καινοτόμες τεχνικές.

Μέρος του συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στην χρήση των βλαστοκυττάρων στην πλαστική Χειρουργική σε συνδυασμό με μεταμόσχευση λίπους καθώς και τη χρήση των αιμοπεταλλίων σαν αντιγηραντική θεραπεία. (PRP- Platelets Rich Plasma).Terms Of Use  |  Privacy Statement Copyright 2011 by Morfi Clinic